Y-Mind gebruikt cookies. Lees meer

“Why mind?”

Waarom ben jij bezig met een gezonde levensstijl? Dat is de vraag die heel wat mensen zichzelf stellen. Ook ik (Stijn) doe dat al mijn hele leven.

1994 – 2016

Al van kleins af aan was ik gepassioneerd door sport en was basket mijn nr1 hobby. ’s Morgens opstaan in sportkleren en ’s avonds gaan slapen in mijn baskettenue. Die hobby groeide uit tot mijn beroep. Op 12-jarige leeftijd kreeg ik de kans om naar de topsportschool in Brugge te gaan. Op mijn 14emocht ik doorstromen naar Leuven. 6 jaar later kwam ik terecht bij de Basketbal club Leuven Bears en speelde daar voor 5 opeenvolgende jaren op het hoogste niveau van België. Tijdens deze periode had ik het geluk opgevolgd te worden door verschillende kinés, dokters en trainers waaronder Peter Sempels, Yannick Gillemot, Koen Peers, Martijn Schaubroeck, … “Your body is your machine” een slagzin van Peter Sempels die ik voor altijd mee zal dragen. Het verzorgen van mijn lichaam als topsporter staat nog steeds centraal/on top (of : is nog steeds het allerbelangrijkste).

Natuurlijk bracht dit heel wat offers met zich mee, waaronder weinig tijd voor familie en vrienden. Een leuke oplossing was beide combineren, afspreken met vrienden om te sporten. Wat eerst een wekelijkse afspraak was tussen vrienden die samen sportten, groeide uit tot een groepsles genaamd “Y-MIND Bootcamps”: Buiten sporten in weer en wind.

Y-MIND Ieper werd in april 2017 opgericht.

2017 – 2018

Je eigen lichaam, een grasveld en wat materiaal die mijn ouders in de hangar hadden liggen (auto- en tractorbanden, zware touwen en houten stronken) meer was niet nodig om deze intensieve bootcamps te organiseren. Al snel verdubbelde het aantal van 1 naar 2 Bootcamps per week. Door het succes kunnen we 5 vaste Bootcamps per week laten doorgaan. In 2018 werden er ook voor het eerste verschillende privé bootcamps georganiseerd voor sportclubs en bedrijven op afspraak. Het team werd dan ook uitgebreid met Coach Jordy Bardyn. Hij kwam bij het Y-mind team om vaste en privé Bootcamps te geven zoals o.a. aan de Ladies cycling team Ieper “Fringstoe”.

Net zoals het Y-Mind team blijven de sportattributen ook groeien. Er wordt op regelmatige basis geïnvesteerd in nieuw kwaliteitsvol materiaal. Wat in het begin allemaal paste in een kleine bananendoos, past ondertussen niet meer in een aanhangwagen.

2019 – … 

2019 wordt het jaar dat Y-mind naar een volgend profesioneel niveau wordt gebracht. De hangar ondergaat een volledige transformatie en het aanbod wordt uitgebreid met 3 nieuwe diensten.

Sinds 1 januari kan je nu ook terecht bij Y-mind voor Personal Training, voedings- en trainingsschema’s het 3de en laatste aanbod houden we nog even geheim. Meer info hierover volgt later dit jaar. 

 

Heb je interesse in een van onze diensten? Of had je graag meer informatie?

Neem gerust contact met ons via info@y-mind.be of het nummer 0496 53 99 44!

Meet our team
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No users set. Please visit the plugin's settings page to select a user account or add one to the shortcode - user="username".