Y-Mind gebruikt cookies om je ervaring te verbeteren. Meer info

Over ons

“Why mind?” Waarom ben jij bezig met een gezonde levensstijl?

Bij Y-mind staat de klant centraal. Samen zoeken we naar de formule die het beste aansluit bij jouw doelen, en helpen we je deze bereiken met een breed aanbod aan diensten in een unieke sporthoeve in Ieper, zowel privé als in groep.

Op 1 april 2017 werd Y-Mind opgericht en startten we met 1 trainer en bootcamps. Een jaar later komt een tweede trainer bij het team en wordt het aanbod uitgebreid met personal training, in combinatie met voedingsadvies. Ondertussen werd onze hangaar omgebouwd van oude opslagplaats naar een privé fitness, mét behoudt van het mooie landelijke karakter.

De volgende jaren groeide ons team van 2 tot 7 trainers in 2021 met 6 verschillende diensten. Onze gym werd omgetovert tot de prachtige Y-Mind facility met splinternieuw materiaal, klaar voor de toekomst!

De nadruk blijft hier liggen op het familiale, landelijke en informele karakter van Y-Mind en onze faciliteiten.

💪🏽 Naast krachttraining doen we bij Y-Mind ook intensief aan mobiliteitstraining.💪🏽

🤸🏾 Mobiliteitstraining is een licht andere aanpak waarbij men niet enkel spieren traint maar ook de bewegingsvrijheid (terug) vergroot.

🧘🏼 Deze methode gebruikt men om terug volledige bewegingsvrijheid te creëren . Dit zorgt ervoor dat je alle dagelijkse bewegingen zonder last aan de gewrichten kunt uitvoeren. 

🏃🏽 Deze aanpak is ook bijzonder effectief tijdens de revalidatie van heel wat blessures. 

⛹🏻 Daarnaast gebruikt men mobiliteitstraining in heel wat sportdisciplines om de resultaten van atleten te verbeteren!
🟠Meet the team: Coach Nick 🟠  Hallo, ik ben Nick Neyt en personal trainer bij Y-mind. 

Mijn verhaal bij Y-mind start al een goede 2 jaar geleden. Toen Stijn Stevens, die tevens ook mijn schoonbroer is, mij vroeg om enkele avonden in te springen. Stijn speelde op dat moment nog op een hoog niveau basket en had 3 avonden in de week verplichte trainingen dus was ik vanaf toen te vinden in de pt-zaal. 

Ikzelf heb ook een rijk gevuld sportverleden: turnen, zwemmen en vooral atletiek alsook mijn studierichting vroeger, LO- en sport. Daarnaast was ik de laatste jaren heel actief in de fitness. 

Nu 2 jaar later en enkele opleidingen rijker hoop ik iedere klant zo goed mogelijk te begeleiden. 
Zo probeer ik ongeacht het doel van de klant deze samen te bereiken. Techniek en uitvoering binnenin de training volg ik altijd goed op met daarnaast een motiverende babbel als het wat moeilijker gaat. 

ik hou het vooral altijd zo leuk mogelijk en ik probeer tussen de oefeningen door eens goed te lachen en te ‘zeveren’. 
Tenslotte moet het leuk blijven zodat iedereen met een moe en tevreden gevoel naar huis kan, klaar om er de volgende training terug in te vliegen. 

We zien elkaar in Y-mind 🙋🏼‍♂️,

voor een klein ritje op de air-bike!
🟠Meet the team🟠

Ik ben Joeri en geef als bootcampcoach het beste van mezelf in Langemark voor Y-Mind.
 
Elke woensdag en zondag zijn mijn bootcamps leuke full body workouts waar echt iedereen welkom is. De tuinpoort staat open voor zowel tieners als gemotiveerde volwassenen. Ben je (opnieuw) startend of reeds in shape, voor elk niveau heb ik telkens challenges. 
Traktorbanden, battleropes, slamm balls en nog meer fun stuff gebruik ik om jullie functionele trainingen te geven waardoor je in het dagdagelijks leven sterker staat. Niet alleen fysiek, want ook je humeur krijgt na elke workout een boost, promise!
De fun factor staat bij mij heel hoog aangeschreven want als je plezier maakt terwijl je hard werkt, is de motivatie er steeds weer.
 
Op basketbalterreinen vind je mij al decennia terug, nu als gepassioneerde coach voor jeugd en senioren. Krachttraining is altijd een onderdeel geweest van mijn sportroutine als basketbalspeler. Na het life changing effect van PT zelf te hebben ervaren bij fantastisch Y-mind team, volgde ik hun coach-opleidingen aan de Reps Academy. Toen ik de kans kreeg om in Langemark Y-mind als bootcampcoach te introduceren, heb ik geen moment getwijfeld.
Iedere week op woensdagavond en zondagvoormiddag sta ik klaar om jullie te laten trainen met een glimlach… Kom gerust eens langs en wordt zo ook lid van de steeds groeiende Y-mind familie!!
Stino is the name en mensen doen afzien is mijn game 💪🏻😁

Ik ben Stijn Stevens en mijn job als trainer begon in 2017. Ondertussen zijn we al heel wat opleidingen verder. Net als de andere teamleden help ik mensen hun doelen te behalen.

Sommigen willen af van hun buikje. Anderen willen een imponerende sixpack. Nog anderen willen gewoon fit en vitaal door het leven dartelen. En nog anderen willen strakke sportieve prestaties neerzetten. 

Wat ook het doel is, samen gaan we ervoor.

Met elke sessie komt dat doel dichterbij. Tot we het uiteindelijk halen. Prachtig toch?! Daarvoor spring ik met plezier elke dag om 5u uit mijn warme bed. 

Ik verzorg de (vrijblijvende) intakegesprekken, volg mensen op en voer de exitgesprekken. Dus ja, als zaakvoerder en oprichter van Y-MIND ken ik iedereen die hier komt.

Apetrots ben ik. Vooral op mijn team en wat we in vier jaar hebben bereikt.❤️

Ik streef altijd naar beter. Daarom vind ik het belangrijk dat elke trainer, klant, sporter, beginner of gevorderde, nieuw of lang lid… feedback durft te geven. Dat maakt ons team hechter, sterker en beter. En: de klanten van Y-MIND krijgen een nog betere service.

Wil jij ook deel uitmaken van de Y-MIND familie? Maak gerust een afspraak zodat we elkaar beter leren kennen. @Y-MIND is iedereen welkom :) 

🏋🏼Stino🏋🏼
Ik ben Chantal, bootcamptrainster binnen het y-mind team. 

Wie op zoek is naar een complete workout in groepsverband is bij mij aan het juiste adres.
In deze les wordt de nadruk gelegd op spier- en cardiovasculaire training met behulp van lichaamsgewicht en/of verschillende fitnessatributen zoals een fitball, kettlebells, dumbells, step, battle ropes, airbike, enz... Kracht, stabiliteit en uithouding staan centraal. Het is een intensieve training waarbij ik op zoek ga naar de grens van je uithoudingsvermogen. 

See you on sunday mornings 😜
‼️TAKE INS ARE OPEN AGAIN‼️ Zat je te wachten om te komen trainen bij Y-Mind? Contacteer ons via instagram of facebook om je vrijblijvend gesprek vast te leggen.
🟧MEET THE TEAM🟧
Ik ben coach Ayman, personal trainer en health promotor binnenin het Y-Mind team. 

In samenwerking met de andere personal trainers en eventueel de kine voorzien wij op maat gemaakte kracht en revalidatie schema’s voor iedereen. Tijdens de trainingen probeer ik steeds het beste uit iedereen te halen.

Recent studeerde ik af als Health Promotor aan de Universiteit Gent en mijn grootste doel hierbij is mensen helpen een gezonder leven te leidden. Hetzij door kennis te verspreiden gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek hetzij door mensen effectief aan het sporten te zetten. Met deze wetenschappelijke achtergrond richten we ons met Y-Mind ook op bedrijven om zo een gezondere werksfeer in te richten.
🟧👫Small Group Training👭🟧. Onze small group training is vergelijkbaar met personal training. Jouw vooruitgang en trainingsschema’s worden heel precies bijgehouden en opgevolgd, en je volgt steeds sessies van een uur met één van onze coaches.

Het enige verschil is dat je hier niet alleen traint, maar in kleinere groepen. We beperken deze groepen tot maximaal 4 personen. Door niet 1 op 1 te werken is deze manier van trainen iets voordeliger dan de individuele personal training.

Leer nieuwe mensen kennen, of schrijf je in met een groep vrienden of collega’s via www.ymind.be!
🟠MEET THE TEAM🟠 Ik ben coach Jonas, personal en mobiliteit trainer binnen het y-mind team. 

In nauwe samenwerking met kinesist Stijn Pollet wordt een fysieke screening gepland. Vervolgens voorzien wij op maat gemaakte schema’s gericht op mobiliteit en kracht binnen uw persoonlijke doelstellingen en werkpunten. In de personal training ga ik samen met u aan de slag om sterker te worden en meer bewegingsmogelijkheden te creëren. Dit gaat van revalidatie, tot sportspecifieke doelen of een betere mobiliteit in het dagelijkse leven. Het is mijn grootste prioriteit om het beste uit elke coaching sessie te halen en de klant te helpen progressie te boeken.
🟠BOOTCAMPS🟠 Dat is genieten van de zon en ondertussen je conditie op peil houden 🧡 Zowel in Ieper als in Langemark! Inschrijven kan steeds via www.y-mind.be.
🧡 MEET THE TEAM 🧡 
Ik ben Amelie, orthomoleculair therapeut bij Y-Mind! 

In de orthomoleculaire therapie gaan we op zoek naar de oorzaak van eventuele klachten en/of ziektes. De balans in het lichaam kan hersteld worden via de juiste nutriënten en levensstijl. Naast het herstel ligt de focus op het voorkomen van chronische aandoeningen. Iedereen is uniek en heeft zijn noden of wensen. Het is ons doel om op een wetenschappelijk onderbouwde manier, u persoonlijk te gaan begeleiden naar een gezonder iemand
 
Bijkomend heb ik mij in 2021 extra bijgeschoold in ‘labo interpretaties’. Heeft u labo analyses van de huisarts of specialist ontvangen, dan kunnen we hulp bieden bij het correct interpreteren van deze resultaten.
 
Mijn moto: Fuel your body & mind with the right nutritions
❌ KLANTENSTOP ❌ 
Door de enorme drukte kunnen wij tot augustus niemand nog erbij nemen. 🙅🏼‍♂️ Wens je toch een vrijblijvend gesprek? 🗣 Dan kan dat vanaf 26 juli opnieuw. ✍🏼
Op deze manier kunnen wij kwaliteit 👌🏼 blijven bieden aan al onze klanten. Wij horen graag snel van je, het Y-mind team 🧡 (Vanaf augustus nog  max. 4 personal training plaatsen vrij om te starten 🏋🏻)
❗️Open Gym alert: Y-MIND indoor trainingen zijn terug van weggeweest! ❗️

👉🏻 Personal Training – Small Group Training – Private fitness - Teambuilding 👈🏻

Had je graag meer info gewild over een van onze trajecten? Aarzel dan zeker niet om ons te contacteren. 📲 We maken voor iedereen een persoonlijk traject op maat. 🤝
En oja 👀, zoals je kan zien is onze “Hangar” een beetje veranderd sinds de sluiting in oktober. Net voor een onvoorziene sluiting van 7 maanden hadden wij tot nu toe onze grootste Hangar Transformatie! 🏗 Dit moesten we even stilhouden🤫, maar kunnen hier nu de volle 💯% gebruik van maken. We hebben samen met het ganse team van Y-MIND ons voorbereid op dit moment! 🧡
Zin om te sporten individueel begeleid🏋🏻, in groep 🤼 of op jezelf 🧘🏼‍♂️? Fun hebben met anderen tijdens het sporten? 🤸🏼Beginnen met bewegen? 🏃🏻Verderzetten (na het opbouwen) waar je 7 maanden geleden stond? 💪🏼 Je doelen behalen die je al even aan de kant schoof 📈, aarzel niet voor een vrijblijvend gesprek 🗣 We are OPEN! 🙏🏼
Maak een afspraak via  info@y-mind.be 💻

🎥 Bedankt @gerdyvandermeersch voor dit “beire” filmke van de heropening. Voor meer beeldmateriaal van onze vernieuwde Facility neem een kijkje op onze vernieuwde website dankzij @sennevdp 💻www.y-mind.be 

⚠️ Komende weken hebben we meer aankondigingen en nieuwigheden. Volg ons zeker op sociale media, wie weet valt er iets te winnen deze zomer. 😎
🧍🏻‍♂️🧍🏼🧍🏽‍♀️TEAM🧍🏽‍♂️🧍🏾🧍🏻‍♀️
Together Everyone Achieves More. 

Ken jij ons aanbod al omtrent gezondheid & sport in jullie bedrijf? Wil je een leuke team-building voorzien voor je team?

Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Neem vrijblijvend contact met ons op om hier meer info over te verkrijgen!

Meet the team

Ons team van personal trainers bundelt hun jarenlange ervaring om je zo goed mogelijk te begeleiden in het bereiken van je doelen!
Benieuwd naar hoe zij jou kunnen helpen? Bekijk ons aanbod!

Stijn Stevens

Coach

Chantal Destailleur

Bootcamp Coach

Ayman Abou

Health Promotor/Coach

Jonas Degrande

Mobility Trainer/Coach

Amelie Bourgeois

Orthomoleculair Therapeut

Nick Neyt

Coach

Joeri Desodt

Bootcamp Coach

Eva Rodenbach

Social media

Martijn Schaubroeck

Coach

Heb je vragen over Y-Mind of ons aanbod?

Get in touch